Almanya Basınından Flaş Açıklama: Türkiye Olmasaydı Kaos Olurdu

Almanya’nın yerel Spiegel gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çipras görüşmesine ilişkin haberlerinde bugün de devam etti.

07.02.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-13:04) Almanya Basınından Flaş Açıklama: Türkiye Olmasaydı Kaos Olurdu

Almanya’nın yerel Spiegel gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çipras görüşmesine ilişkin haberlerinde bugün de devam etti.

Spiegel, Çipras'ın Türkiye görüşmelerini, ''Türkiye ve Yunanistan tarihi rakipler. Fakat Erdoğan ve Çipras'ın güçlü bir ilişkisi bulunmakta. Çünkü iki komşunun birbirlerine ihtiyacı var.'' şeklinde yorumladı.

ÇİPRAS: ERDOĞAN DÜRÜST BİR ADAM

Çipras'ın Andalo Ajansı'na aktardığı sözlere de yer veren Spiegel gazetesi, ''Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan ilişkisinin saygı, samimiyet ve açıklığa dayandığını belirtti. Erdoğan'a Türkiye'deki darbe girişiminden dolayı kendisini ilk arayan dünya liderlerden biri olduğunu hatırlattı. Çipras, Erdoğan'ı ''dürüst bir adam'' olarak gördüğünü belirtti.'' ifadelerini aktardı.

TÜRKİYE OLMASA KAOS ÇIKARDI

Söz konusu haberde, Türkiye ile AB arasında 2016 senesinde imzalanan mülteci anlaşmasına ilişkin ''Türkiye ile yapılan anlaşmanın ardından Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçen göçmen sayısında gözle görülür bir düşüş kaydedildi. Yunan adaları, göçmenlerin insanlık dışı muameleyle karşılaştığı bir hapishaneye dönüşmüştü. Ancak yine de Türkiye anlaşmadan çekilirse Midilli, Chios ve Kos'taki durum kontrolden çıkacaktı.'' yorumları yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal