Almanya Başbakanı Merkel'den Çok Önemli Açıklamalar

Almanya Başbakanı Merkel, "Ekonomik ağırlıkların da sürekli değiştiği dünyada çok dinamik gelişmeler görüyoruz. Bu yüzden büyük değişikliklerin olduğu dönemde her zaman bir denge bulunması lazım" diye konuştu.

26.03.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-16:26) Almanya Başbakanı Merkel'den Çok Önemli Açıklamalar

Merkel, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, bugünkü görüşmede AB ile Çin arasındaki ilişkilerin de masaya yatırıldığını kaydetti.

AB'nin çok taraflı bir proje olduğunu ve çok taraflılık sisteminde iyi ikili ilişkilerin önem taşıdığını belirten Merkel, "Ağırlıkların, ekonomik ağırlıkların da sürekli değiştiği dünyada çok dinamik gelişmeler görüyoruz. Bu yüzden büyük değişikliklerin olduğu dönemde her zaman bir dengenin bulunması lazım." diye konuştu.

Burada yanlış anlamaya yol açmamak için "stratejik ortaklık" ve "stratejik rekabet" konularını tanımladıklarına dikkat çeken Merkel, "stratejik rekabetin" de olumlu bir çağrışımı olduğuna inandığını çünkü herkesin bu yarışta becerilerini ortaya koyması için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal