Almanya Askerlerini Libya Sularına Yolladı

Almanya, kaçak silah sevkiyatlarının önüne geçilmesi için 250 askerini Akdeniz'e gönderiyor.

29.07.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-10:53) Almanya Askerlerini Libya Sularına Yolladı

Almanya, 'Hamburg' isimli fırkateynini, İrini misyonu çerçevesinde vazife almak için önümüzdeki hafta 250 askerle beraber yola çıkaracak.

Fırkateynin gelecek ayın ortasında, Libya sularında vazifeye hazır halde olması planlanıyor.

SİLAH SEVKİYATLARININ DENETİMİ

Bir önceki hafta Deutche welle'ye açıklamalar yapan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer de, Berlin'in silah sevkiyatı gerçekleştiren ülkelere karşı planlanan yaptırımlar üstünde çalışma yaptığını belirtmişti.

Akdeniz'e fırkateyn yollanacağını da aktaran Savunma Bakanı, 'Baskıyı artırmak için kaçak silah sevkiyatı yapanların deşifre edilmesi, ayrıca yaptırımlar uygulanması Dışişleri Bakanlığının gündeminde' ifadelerini kullanmıştı.

Libya'da askeri yığınağın merkezi Sirte ve Cufra'da bekleyiş devam ederken, savaş ağası General Halife Hafter'in yandaşları Kahire'de beklenmedik bir şekilde bir araya geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, kısa süren Kahire ziyareti esnasında darbeci Mısır lideri Abdulfettah Sisi ile Mısırlı görevdaşı Samih Şukri ile görüştü.

Ortak basın toplantısında açıklama yapan Suudi bakan, Riyad idaresinin Kahire'ye açık desteğini bildirdi. Böylelikle gizli destek ortaya çıkmış oldu.

Türkiye'nin destek verdiği, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum aracılığıyla tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya ordusu aracılığıyla bozguna uğrayan Hafter ile destekçileri, Sirte ve Cufra'yı kaybetmekten kaygılanıyor.

Zira, Libya ordusu Sirte ile Cufra'yı işgalcilerden arındırırsa Hafter petrol sahalarını elinden kaçırmış olacak. Sirte, şehrin güneydoğusunda uzanan ve 'Libya petrol hilali' olarak bilinen verimli kaynakların denize ulaştırılmasında oldukça stratejik bir öneme sahip.

Türkiye'nin destek verdiği yasal Libya idaresi, ateşkesin devam etmesi için 2015 sınırlarına geri dönülmesini koşulunu istiyor. Hafter milisleri, stratejik şehir Sirte'yi bu yılın ocak ayında işgal etmişti.

Diğer taraftan, Almanya, Libya sularında süren İrini operasyonu için Akdeniz'e asker yolluyor. Bölgeye yerleşecek Alman askerleri, Avrupa Birliği'nin (AB) İrini misyonu çerçevesinde silah ambargosunun uygulanıp uygulanmadığını denetleyecek.

Alman haber ajansının haberine göre, Berlin idaresi 'Hamburg' isimli fırkateynini önümüzdeki hafta 250 askerle beraber hareket ettirecek. Fırkateynin gelecek ayın ortasında, Libya sularında göreve hazır halde olması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal