Almanlardan Yatırım Teklifi: Türkiye'de İmal Edelim

Alman Demiryolları Sanayisi Birliği (VDB) Başkanı Axel Schuppe'den çok önemli bir teklif geldi. Bir çok Alman firmasının Türkiye'de yatırımı olduğunu söyleyen Schuppe, "Türkiye’nin tren altyapısını Alman teknolojisini kullanarak Türkiye’de imal ederek kuralım" dedi.

21.09.2018-18:58 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-18:53) Almanlardan Yatırım Teklifi: Türkiye'de İmal Edelim

Alman Demiryolları Sanayisi Birliği (VDB) Başkanı Axel Schuppe, VDB'deki birçok Alman firmasının Türkiye'de yatırımları ve şubesi olduğunu söyleyerek, 'Türkiye’nin tren altyapısını Alman teknolojisini kullanarak Türkiye’de imal ederek kuralım.' dedi.

Schuppe, AA muhabirine verdiği demeçte, demir yollarının çoğunlukla kamu finansmanıyla yapıldığı için burada ortaklıkların önemli olduğunu ifade etti.

Alman Demiryolları Sanayisi'nin, Türkiye gibi piyasalarda ortaklıklar kurmak istediğini söyleyen Schuppe, şunları ifade etti:

"Ulaşım problemi; tren, metro ve şehirler arası tren gibi farklı araçlarla giderilir. Türkiye'de tren projelerinin finansmanı hususunda bir şey diyemem. Türkiye, 80 milyon nüfusuyla büyük bir ülke... İstanbul ve Ankara’da büyük organizasyonlar var. Temsil ettiğim VDB'deki birçok Alman firmasının Türkiye’de yatırımları ve şubesi bulunuyor. Bunlar yalnızca büyük firmalar değil... Birçok KOBİ de Türkiye’de iş yapıyor. Bunlar kaliteli iş yapıyor ve insanlara eğitim veriyor. Ülkenin tren altyapısını Alman teknolojisini kullanarak Türkiye’de imal ederek kuralım."

Schuppe, raylı sistemlerin, geleceğin ulaşımı için çok kritik olduğunu söyleyerek, dünyada iklim değişikliği gibi problemlerin de beraber çalışarak aşılabileceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal