Alman Vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şaşırtan Destek

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da miting yapmasına karşı olmadığını açıkladı.

30.04.2018-22:59 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-22:59) Alman Vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şaşırtan Destek

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Birlik/90 Partisi Milletvekili Claudia Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da seçim konuşması gerçekleştirmesine karşı olmadığını açıkladı.

"BEN OLSAM BÖYLE BİR UYGULAMADAN VAZGEÇERİM"

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Birlik/90 Partisi Milletvekili Claudia Roth, Alman hükümetinin Türk siyasetçilere uyguladığı seçim kampanyası ve miting yasağını eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da seçim konuşması gerçekleştirmesine kendisinin karşı olmadığını açıkladı. Alman basınına açıklamalar yapan Roth, "Ben olsam bu tarz bir uygulamadan vazgeçerdim" dedi.

"GÜVENLİK SAĞLANDIĞI SÜRECE BUNA DAYANIRIZ"

Bu yasağın "güçlü bir demokrasinin işareti olmadığını" söyleyen vekil, "Güvenlik sağlandığı sürece, buna dayanırız. Bizde toplanma ve ifade özgürlüğü var. Bu özgürlük Erdoğan için olduğu kadar muhalif siyasetçiler için de var" dedi.

YABANCI SİYASETÇİLERE YASAK GELMİŞTİ

Alman hükümeti aldığı kararla Avrupa Birliği haricinde bir ülkede gerçekleştirilecek seçimlerden üç ay öncesindeki zamanda, yabancı siyasetçilerin Almanya'da seçim kampanyası yapmasını yasaklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal