Alman Politikacıdan Küstah Çıkış: Türkiye'ye Kapıları Kapatacağız!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı'na aday olan Alman politikacı Manfred Weber, seçilmesi durumunda AB'nin kapılarını Türkiye'ye kapatacağını açıkladı.

13.10.2018-13:11 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-12:35) Alman Politikacıdan Küstah Çıkış: Türkiye'ye Kapıları Kapatacağız!

Önümüzdeki sene Jean- Claude Juncker'den boşalacak olan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı'na aday olan Alman siyasetçi Manfred Weber, " Türkiye'ye kapıları bütünüyle kapatacağını" söyledi. Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Hıristiyan demokrat Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) lideri olan Weber, "Türkiye, hiçbir dönem AB'ye üye olamaz" dedi.

"KIRMIZI ÇİZGİ ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Hollanda'da yayımlanan de Telegraaf gazetesine açıklamalar yapan Weber, Başkan seçilmesi durumunda Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son vereceğini ifade etti. Weber, vazifeye başlamasının ardından, mümkün olan en kısa zamanda Türkiye'nin AB üyeliği meselesinin üstüne bir "kırmızı çizgi çizmek istediğini" ifade etti.

BÖYLE BİR KARAR ALINABİLİR Mİ?

Resmi olarak böyle bir karar yalnızca AB üyesi devletlerin hükümet ve devlet başkanları tarafından alınabiliyor. Fakat Weber, "Komisyona başkanlık yaparsam, Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağını bildirmek gibi bir vazifem var" diye konuştu. Alman siyasetçi, İngiltere'nin AB'den çıkış süreci (Brexit) hususunda da karamsar olduğunu bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal