Alman Lüks Otomobil Devi Porsche'ye Baskın

Alman otomobil üreticisi Porsche'nin bürolarına ve bazı mali müşavirlerin evine rüşvet ve görevi kötüye kullanma gerekçesiyle baskın gerçekleştirildi

28.05.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-17:46)

Almanya'nın lüks otomobil üreticisi Porsche'nin bürolarına ve bazı mali müşavirlerin evine "rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddiaları" sebebiyle baskın yapıldığı açıklandı.

Stuttgart savcılığı tarafından yapılan açıklamada, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamalarının yöneltildiği Porsche'ye ait bürolara ve bazı mali müşavirlerin evine baskın gerçekleştirildiği belirtildi.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI İDDİASI  

Yapılan açıklamada, Stuttgart Şirket Denetleme Dairesi'nden bir yetkilinin devam eden vergi denetimi esnasında, şirketin vergi danışmanına gizli bilgiler aktardığı ve buna karşılık haksız kazanç sağladığı suçlaması bulunduğu belirtildi.

Baden Württemberg eyalet polisi ile gerçekleştirilen baskında bazı belgelere el konulduğu ve incelenmek amacıyla savcılığa götürüldüğü açıklandı.

Bild gazetesinde çıkan haberlerde de Porsche'nin eski iş yeri temsilcisi Uwe Hück'e ilişkin haksız kazanç sağladığı iddiaları bulunduğu ve evine düzenlenen baskınlarda Hück'ün kazanç belgelerinin incelendiği öne sürüldü.

6 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI  

Haberde Hück haricinde 5 kişiye ilişkin daha soruşturma açıldığı bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal