Alman Komando Özel Kuvvetleri Tasfiye Ediliyor

Birçok skandal ile gündeme gelen Alman Komando Özel Kuvvetleri’nin (KSK) bir bölümünün faaliyetlerine son verildi. Kalan bölüm için ise ekim ayında reform yapılması bekleniyor.

03.07.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:12) Alman Komando Özel Kuvvetleri Tasfiye Ediliyor

Türkiye'deki Ergenokon'a benzer bir durum Almanya'da da yaşandı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in Alman Komando Özel Kuvvetleri’nin (KSK) ziyaret ettiği ve içlerindeki aşırı sağcıları temizlemesi için süre verdiği belirtildi.

Yapılan incelemeler kapsamında ordu envanterinde 85 bin atımlık mühimmat ve 62 kiloluk patlayıcının kayıp olduğunun rapor edildiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Gizli faaliyetler yürüten KSK için 55 sayfalık bir rapor hazırlandı ve rapor sonucunda birime bağlı 150 askerden oluşan 2. Bölük tamamen faaliyet dışı bırakılacak. Tasfiye edilen askerlerin, eğitim, tatbikat ve uluslararası iş birliklerine son verileceği de belirtildi.

TASFİYE İÇİN 4 AY SÜRE VERİLDİ

Konuyla ilgili olarak Alman Haber Ajansı (DPA) geniş çaplı bir habere yer verdi. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in askerlere söylediği sözler de yer aldı ve "Sorunun mu çözümün mü bir parçası olacakları konusunda karar vermek zorunda oldukları." ifadelerini kullandığı belirtildi. Öte yandan aşırı sağcı askerlerin temizlenmesi için 4 ay da süre verildiği aktarıldı.

Öte yandan Müsteşar Peter Tauber’in Meclis Savunma Komisyonuna sunum yaptı ve "Kendi içindeki temizlik süreci yeterli etkiyi göstermezse, KSK’nın mevcut şekliyle varlığını sürdürüp sürdüremeyeceği sorusu kaçınılmaz olacaktır." ifadelerini kullandı.

ENVERDEKİ PATLAYICI VE SİLAHLAR KAYIP

Hazırlanan raporda dikkat çeken en önemli unsurlardan biri ise kayıp olan mühimmat ve silahlar oldu. Ordu envanterinde bulunan 85 bin atımlık mühimmat ve 62 kiloluk patlayıcı maddenin kayıp olduğu ve hala nerede olduğu bulunamadı. Ordu çapında bir genel envanter sayımı yapılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal