Alman İstihbaratı Uyardı: Aşırı Sağ Yükseliyor

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Haldenwang, farklı aşırı sağcı grupların birbiriyle güçlü bir iletişim ağı kurduklarını gözlemlediklerini söyledi.

15.04.2019-08:57 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-08:52) Alman İstihbaratı Uyardı: Aşırı Sağ Yükseliyor

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, son yıllardaki gelişmelerin aşırı sağcı yapılanmalara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösterdiğini aktardı. 

Aşırı sağ tehlikesini vurgulayan Haldenwang, "Çeşitli aşırı sağcı grupların birbirleriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemliyoruz." değerlendirmesi yaptı.

Haldenwang, aşırı sağcı çevreler ile mevcut siyasi gidişattan memnun olmayan popülist "protestocu vatandaşlar" arasındaki sınırın da giderek belirsizleştiğini belirtti.

Terör örgütü DEAŞ konusunda da uyarılar yapan Haldenwang, örgütün Suriye ve Irak'ta yeraltında varlığına devam ettiğini kaydederek "DEAŞ ile ilgili tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz. Hala saldırı planlandığına dair çok sayıda ipucumuz var. Almanya'da her zaman bir saldırı olabileceğini hesaba katmamız gerekiyor." diye konuştu.

Aşırıcıların ve teröristlerin dikkat çekmeden birbiriyle nasıl iletişim kurabileceklerini iyi bildiğini vurgulayan Haldenwang, internet ile bu kişilerin iletişim imkanlarının çok arttığının, bundan dolayı yasaların modern iletişim dünyasına uyarlanması gerektiğini dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal