Alman Havayolu Devi Batıyor! Merkel'de Kurtaramıyor!

Avrupa Komisyonu, Almanya’nın yaz ortalarında iflasını açıklayan Air Berlin havayolu şirketine vermeyi taahhüt ettiği krediyi vermeyi onayladı. Fakat Havayolu şirketinin batmaktan kurtulması imkansız gibi görülüyor.

25.09.2017-16:57 - (Son Güncelleme: 25.09.2017-17:25)

Almanya'nın havayolu devi Air berlin'e kredi verilmesi onaylandı. Fakat şirketin toparlanması imkansız görülüyor.

Federal Alman hükumeti, Lufthansa’nın ve diğer ortakların tekrardan yapılanma çalışmaları Air Berlin'i desteklediğine işaret edilen açıklamada, “Federal hükumet, uzun vade de uçuş operasyonlarını sürdürmek için Air Berlin'e köprü kredisi ile destek veriyor.”denildi.

ETİHAD DESTEĞİ KESTİ

Şirket için iflas duyurusunun arka planında, Etihad'ın Air Berlin'e maddi destek sağlamayı artık istemediğini bildirmesinin yattığı kaydedildi.

ŞİRKET SÜREKLİ ZARAR EDİYOR

Öte yandan, 2008 senesi bu yana düzenli olarak zarar eden şirket, yalnızca 2012 yılında kar açıklamıştı. Şirket geçen yıl ise 780 milyon avrodan fazla zarar bildirdi.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ciddi açıklamalarda bulundu. Arslan, refah seviyesi yüksek ve söz sahibi bir ülke için ulaşımın en önemli bileşenlerden birini ifade ettiğini söyleyerek, bu sektörün birçok alanda etkileyici bir değer olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın öncülüğünde ulaşım altyapısında Cumhuriyet tarihinin en büyük faaliyetlerinin yapıldığını vurgulayan Arslan, "Türkiye, özellikle havacılık sektöründe dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumunda. Uluslararası hava taşımacılığı alanı son on senede yüzde 5,6 gelişme gösterirken Türkiye'de bu sayı yüzde 14'e erişti.’ dedi.

Son 14 senede 26 olan aktif havaalanı sayısının iki katını da geçerek 55'e yükseldiğini hatırlatan Arslan, mevcut havalimanlarının ise yenilendiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal