Alman Basını Türkiye'ye Saldırdı

Alman medyası Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen ekonomik operasyonları fırsat bilerek yalan analizlerle saldırmaya başladı.

24.05.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-19:25)

24 Haziran seçimine doğru ilerlerken Türkiye yönelik gerçekleştirilen ekonomik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Faiz lobisinin baskısı ve jeopolitik durumların da etkisiyle artan doları fırsat bilen Alman medyası, Türkiye’ye yönelik operasyonlarla hem seçmende hem de Türkiye'ye yatırım yapacak yatırımcılarda tedirginlik yaratmak için gayret sarf ediyor.

"TÜRKİYE İMF'NİN KAPISINI ÇALACAK"

Deutsche Welle'nin yaptığı habere göre, Alman gazetelerindeki haberlerde TL düşerken enflasyonun yükselmesinin Türkiye ekonomisi için felaket anlamına geldiğini ifade ederken, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kapısını çalmak zorunda kalabileceğini iddia etti.

SİSTEMATİK ŞEKİLDE SALDIRIYA BAŞLADILAR

Alman medyası tek elden emir almış gibi Türkiye’ye yönelik hep bir ağızdan saldırmaya başlarken Die Welt gazetesinde de şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 22 oranında geriledi. Pesosu yüzde 24 oranında eriyen Arjantin Uluslararası Para Fonu'ndan yardım istemek zorunda kalmıştı. Arjantin gibi Türkiye de düşen liranın enflasyonu kızıştırması kadar kredi itibarını zedelemesinden de muzdarip. Türk şirketlerinin dolarla borçlanmış olması da ek bir dezavantaj. Dolar pahalandıkça özel borçlar kabarıyor ve Türkiye ekonomisi mahvoluyor. Uzmanlara bakılırsa Türkiye de sonunda Para Fonu'na sığınmak zorunda kalacak."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal