Aliyev Müjdeyi: Madagiz'e Azerbaycan Bayrağını Diktik!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal edilmiş Madagiz yerleşim bölgesine Azerbaycan bayrağı dikildiğini bildirdi. Madagiz'in eski ismi Sugovuşan olarak değiştiğini belirten Aliyev yedi köyün daha geri alındığını bildirdi. Müjde ardından Bakü sokaklarına çıkan halk coşkusunu paylaştı.

04.10.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 04.10.2020-11:01)

Aliyev, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden 'Madagiz'de Azerbaycan bayrağı dikildi. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır.' paylaşımı yaptı. Azerbaycan ordusunun, ülke topraklarını işgal altından kurtarmak için başlattığı operasyonda geçen gece Ağdere şehrinin Madagiz kasabası etrafındaki stratejik tepelerde denetim elde etmişti.

İŞGALDEN KURTARMA COŞKUSU

Cumhurbaşkanı Aliyev'in Magadiz'in yanında 'Bugün Azerbaycan ordusu, Tatar ilçesinin Talış köyünü, Cebrayil ilçesine bağlı Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şaybey ve Gujag köylerini, Fuzuli ilçesine bağlı Aşağı Abdurrahmanlı köyünü kurtarmıştır' diye konuşmasının ardından halk, başkent Bakü'de camlarda, sokaklarda kutlama yaptı.

ERMENİSTAN'IN KAYBI BÜYÜK

Azerbaycan ordusu 27 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'ın 230 tank ile zırhlı aracını, 250 top ve füzesini, 38 hava savunma düzenini, 10 komuta idare ve denetim mıntıkasını, yedi mühimmat deposunu, 130'un üzerinde askeri kamyon ve aracı ile 1 S-300 sistemini yok etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal