Aliyev Silah Aldıkları Ülkeleri Açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün silah aldığı ülkeleri bir bir saydı. En fazla silahı Rusya'dan aldıklarını dile getiren İlham Aliyev; Türkiye, Ukrayna, Belarus, İsrail ve İran yapımı silahlar aldıkları da ifadelerine ekledi.

25.10.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-11:29) Aliyev Silah Aldıkları Ülkeleri Açıkladı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ülkesinin silah aldığı ülkeleri açıkladı. Le Figaro'ya açıklamalarda bulunan İlham Aliyev, pek çok ülkeden silah aldıklarının altını çizerek 'Birçok ülkeden silah alıyoruz, ancak bunların çoğu Türkiye ve İsrail'den değil, Rusya'dan da satın alınıyor' diye konuştu. Aliyev, Azerbaycan'ın Belarus, Ukrayna ve İran yapımı silahlar aldığını ifadelerine ekledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev aynı zamanda, Ermenistan'ın Rus silahlarını ücretsiz bir şekilde satın aldığını söyledi.

ALİYEV ATEŞKES KOŞULUNU AÇIKLADI

Aliyev aynı zamanda, Ermeni tarafının ateşi bitirmesi halinde Azeri ordusunun Dağlık Karabağ'da gerçekleştirdiği askeri faaliyetlerini keseceğini dile getirdi. İlham Aliyev, 'Biz bugün askeri faaliyetleri durdurmaya hazırız. 10 Ekim'de Moskova'da yapılan görüşmeler sırasında bunu söyledim. Tek gereken, Ermenistan'ın ateşe son vermesi. Bunun ardından diplomatlar devreye girecek' dile getirdi.

Azerbaycan'ın AGİT Minsk Grubu eş başkanları Rusya, Fransa ile ABD aracılığıyla düzenlenen çözüm prensiplerini kabul ettiğini ve Ermenistan'ın da bu prensipleri kabul etmesi gerektiğini belirten Aliyev, bunun olması durumunda görüşme masasına oturacaklarına vurgu yaptı.

'ERMENİSTAN, BARIŞ SÜRECİNİ YOK ETTİ'

Azerbaycan lideri Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın vazifeyi devraldıktan sonra hem kışkırtıcı ifadeler kullanarak hem de askeri provokasyonlarla barış sürecini bitirdiğinin altını çizdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal