Aliyev: Ermenistan'a Savaş Meydanında Cevap Vereceğiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fuzuli şehri ve Koçahmetli, Cuvarlı, Çimen, Pirahmetli, Işıklı, Musabeyli ve Dedeli köylerinin işgal altından kurtarıldığını bildirdi.

17.10.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-10:24) Aliyev: Ermenistan'a Savaş Meydanında Cevap Vereceğiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gence'ye gerçekleştirilen füze taarruzunun ardından ulusa sesleniş açıklaması yaptı.

İlham Aliyev, Ermenistan'ın sivillere saldırarak insanlık suçu ve savaş suçu işlediğinin altını çizdi.

'BU NAMERT HAREKETLER AZERBAYCAN HALKININ İRADESİNİ KIRAMAYACAK'

İlham Aliyev, açıklamasına şu ifadeleri kullandı:

'Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Ermenistan yönetiminin faşist amacını gösterdi. Ermenistan her gün şehirlerimize ateş açıyor.

'ERMENİSTAN SAVAÇ SUÇU İŞLİYOR'

Vatandaşlarımızı öldürüyor. 2 binden fazla ev zarar gördü. Ermenistan yönetimi savaş suçu işliyor. Balistik füze sistemleriyle sivilleri vurmak savaş suçudur.

'BÜTÜN KENTLERİ YENİDEN KURACAĞIZ'

Fuzuli kentiyle birlikte Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köyleri Ermenistan işgalcilerinden kurtarıldı. Biz bütün kentleri yeniden kuracağız. O kentlere hayat vereceğiz. Bugün artık Fuzulililerin kentleri kurtarıldı ve onlar orada yaşayacaklar, oraya hayat vereceğiz.

'FUZULİ OPERASYONU SAVAŞ KİTAPLARINA GİRECEK'

Fuzuli operasyonu savaş kitaplarına girecek. Azerbaycan ordusu büyük savaş kabiliyeti ve teknik imkana sahip bir ülkededir. Bugün tarihi bir gündür. Bütün Azerbaycan halkı tarihimizin en parlak sayfasını birlikte yazıyor. Birlik olarak bu tarihi yazıyoruz. Bu anları sabırsızlıkla beklerken hayattan göç eden mültecilerimizin eminim ki ruhu şad olmuştur.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal