Akdeniz Göçmenlere Mezar Oluyor! Rakamlar Korkutucu Boyutta

Avrupa'ya göç etmek için kullanılan Akdeniz'deki ölüm sayısı korkutuyor. Kaçan göçmen sayısı azalırken ölüm sayısı ise yükseldi. Son verilere göre geçen ay her 7 göçmenden birisi hayatını kaybetti.

06.07.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-16:00) Akdeniz Göçmenlere Mezar Oluyor! Rakamlar Korkutucu Boyutta

Akdeniz üzerinden Avrupa'ya giden göçmen sayısı düşerken, bu güzergahta can kayıplarının büyük oranda yükseldiği ve geçen ay Akdeniz'de her 7 göçmenden bir tanesinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

ÖLÜMLER ARTIYOR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yayınlanan açıklamaya göre, 2018'nin ilk 6 ayında Orta Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya gitmeye çalışan her 19 insandan biri hayatını kaybetti. Geçen senenin ilk 6 ayında bu oran 38'de 1 can kaybı olarak kayıtlara yazılmıştı.

HAZİRAN'DA 7 KİŞİDEN BİRİ ÖLDÜ

İtalya'da göç karşıtı hükümetin iktidara gelmesi ve limanları yardım kuruluşlarının gemilerine kapamasının sonrasında ise, geçen Haziran ayında her 7 insandan biri denizde öldü.

UNHCR bilgilerine göre 2018 senesi başından beri Akdeniz üzerinden Avrupa kıyılarına giden göçmen sayısı 45 bin 700 oldu.

Bu rakamın, önceki senelere oranla büyük bir düşüş yaşadığı, deniz yoluyla Avrupa'ya gidenlerin sayısının tavan yaptığı 2016'nın aynı sezonuna oranla 5 kat azaldığına dikkat çekildi.

KAYGI VERİCİ

Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gidenlerin sayısı düşerken ölüm oranlarının yükselmesi ise "kaygı verici" olarak tanımlandı. UNHCR'nin Roma'da yaptığı basın toplantısında, denizde arama-kurtarma faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarının engellenmeye çalışılması eleştirildi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ENGELLENİYOR

UNHCR duyurusunda, "Sivil toplum kuruluşları, denizde zor halde kalan insanların kurtarılmasına önemli rol alıyor. Bu senenin Ocak-Nisan ayları içinde denizde kurtarılarak İtalya'ya götürülen kişilerin yüzde 40'ını bu kuruluşlar ulaştırdı. Kurtarılan bu insanlardan bazıları, askeri veya ticari gemiler tarafından kurtarılmasının ardından sivil toplum kuruluşların gemilerine transfer edildi" denildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal