Afrin'deki İki Tarihi Yapı Restore Ediliyor

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ve türbenin restorasyon faaliyetleri Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

15.05.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-15:48) Afrin'deki İki Tarihi Yapı Restore Ediliyor

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ve türbenin restorasyon faaliyetleri Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Habibi Neccar Vakıf Kültür Konakları'nın iç avlusunda basın mensuplarına verdiği demeçte, Vakıflar Haftası'nı kutlayarak, şehirde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Çiçek, çalışmaların yalnızca Hatay ile sınırlı olmadığını, Suriye’nin Afrin bölgesinde yer alan iki yapının restorasyon faaliyetini yürüttüklerini dile getirerek şu sözleri kullandı:

"Genel müdürlük olarak Bosna Hersek'te, Kosova'da, Makedonya'da olduğu gibi Suriye bölgesinde de ecdadın kurmuş olduğu vakıfların yapmış olduğu eserlerin onarımına büyük bir önem veriyoruz. Bu amaçla Afrin'deki Şeyh Hadid bölgesindeki Ömer Bin Hattab Camii'si ile Şerran'daki Nebi Huri Türbesi'nin restorasyonuna başladık. Ömer Bin Hattab Camii'nin kimliğini ortaya çıkaracak çok kıymetli çalışmalar yapıyoruz. Yine Nebi Huri Türbesi de milattan sonra 3. yüzyıla tarihlenen bir Antik Roma Dönemi kümbet yapısıdır. Bunu da çevresindeki niteliksiz yapılardan arındırıyoruz ve kümbeti ortaya çıkarıyoruz. Böylece buradaki eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için ciddi bir çaba sarf ediyoruz."

YIL SONUNDA BİTECEK

Yapıların restorasyonunda 7 teknik çalışanla birlikte 30 kadar yüklenici personelin sahada olduğunu dile getiren Çiçek, her iki yapının da restorasyonunun bu sene bitiminde sona ereceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal