Afrika'da Solunum Cihazı Olmayan Ülke Kalmayacak

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Direktörü Dr. Nkengasong, kıtada kısa bir süre içerisinde solunum cihazı olmayan ülkenin kalmayacağını açıkladı.

23.04.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-17:05) Afrika'da Solunum Cihazı Olmayan Ülke Kalmayacak
Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Direktörü Dr. Nkengasong, kıtada kısa bir süre içerisinde solunum cihazı olmayan ülkenin kalmayacağını açıkladı.

Dr. John Nkengasong, coronavirüsle yapılan mücadeleyle alakalı gerçekleştirdiği çevrim içi basın görüşmesinde muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Dr. Nkengasong, kıtadaki sağlık ekipmanlarındaki azlığın ve 10 ülkenin hala solunum cihazına sahip olmamasının anımsatılması üzerine, bu hafta Çin'den gelecek 300 solunum cihazının bir bölümünün bu ülkelere iletileceğini belirtti.

Afrika olarak dünyanın geri kalanıyla bunun gibi bir rekabet ortamında olduklarını belirten Nkengasong, parasını vermek istemelerine rağmen tıbbi ekipmanlara elde etmede ve satın almada güçlük yaşadıklarını ifade etti.

Nkengasong, DSÖ'nün Afrika'nın coronavirüsün yeni merkezi üssü olacağıyla ilgili açıklamalarıyla ilgili de önerileri uyulması durumunda bu vaziyetin gerçekleşmesi için hiçbir sebep olmadığının altını çizdi.

Nkengasong, "DSÖ'nün açıklamaları geride bırakılan son iki ayda yaşananlara dayanıyor. Herhangi bir ülke veya bölge hastalığın merkez üssü olabilir. Afrika da olabilir, Latin Amerika da. Tüm mesele vakaları bulmamız, test yapmanız ve hastaları izole etmemiz ve takip etmemizle alakalı." ifadesini kullandı.

Salgının kıtada en çok olduğu ülke olan Güney Afrika'yı emsal veren Nkengasong, ısrarla test yapmanın problemin çarelerinden biri olduğunu söyledi.

Nkengasong, kıtada bir ay içerisinde 1 milyon yeni test yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Africa CDC'nin verilerine bakıldığında, kıtada neredeyse 26 bin coronavirüs vakası ile karşılaşılırken, bin 250 kişi de salgın sebebiyle yaşamını yitirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal