Afrika Birliği’nden Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ne 15 Günlük Süre

Afrika Birliği’nin Barış ve Güvenlik Konseyi, Sudan’daki yönetimi sivillere devretmesi için geçici askeri konseye 15 günlük süre verdi.

15.04.2019-18:31 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-18:22) Afrika Birliği’nden Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ne 15 Günlük Süre

Afrika Birliği’nin Barış ve Güvenlik Konseyi, Ömer El Beşir’in görevden alınması sonrasında geçici askeri konseyin yönetime geldiği Sudan’ın durumunu ele almak üzere Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da toplandı.

AFRİKA BİRLİĞİ'NDEN KINAMA

Ordunun yönetimi ele geçirmesini kınayan Afrika Birliği’nin Barış ve Güvenlik Konseyi, yönetimi sivillere devretmesi için askeri geçiş konseyine 15 günlük bir süre verdi. Konseye başkanlık eden Nijerya’nın Etiyopya Büyükelçisi Bankole Adeoye, “Yasal olarak seçilen Devlet Başkanının görevden alınmasını ve hükümetin tasfiye edilmesini şiddetle kınıyoruz. Yönetimin sivil otoriteye bırakılmasını talep ediyoruz. Bu talep yerine getirilmezse Sudan’ın Avrupa Birliği üyeliği askıya alınacak” ifadelerini kullandı.

EYLEMCİLER SİVİL YÖNETİME GEÇİLMESİNİ İSTİYOR

Sudan halkı, 30 yıl boyunca ülkeyi yöneten Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in görevden alınmasına rağmen başkent Hartum sokaklarında eylemlerini sürdürüyor. Savunma Bakanlığı önünde eylemlerine ara vermeden sürdüren eylemciler, bir an evvel sivil yönetime geçilmesini isiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal