Afganlar ABD-Taliban Birliklerinin Ülkelerinden Çekilmesiyle Barışı Umuyor

Milyonlarca Afgan, ülkelerinde yıllardır süregelen savaşın Doha’da imzalanacak anlaşmanın ardından nihayete ermesini ve daimî barışın gelmesini umuyor.

29.02.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-16:37) Afganlar ABD-Taliban Birliklerinin Ülkelerinden Çekilmesiyle Barışı Umuyor

Başkan George W. Bush'un 11 Eylül 2001 saldırılarına yanıt olarak bombalama emri vermesinden bu yana 18 yıldan fazla bir süredir yaşanan çatışmaları nihayete erdirecek olan anlaşma, ABD birliklerinin geri çekilmesi için zemin hazırlayacak.

31 üyeli Taliban heyeti, birlik geri çekilme anlaşmasının imzalanmasını denetlemek üzere cumartesi günü Katar'a geldi.

Savaşan taraflar arasındaki imza töreni, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan bir otelde gerçekleşecek.

İmza töreninin gerçekleşeceği alanda çekilen fotoğraflar, otele bitişik bir konferans salonuna yerleştirilen “Afganistan'a Barış Getirme Anlaşması” başlıklı büyük bir afişi gösteriyor.

Güvenlik uzmanları anlaşmanın ABD Başkanı Donald Trump için politik bir kumar olduğunu ve Taliban'a uluslararası meşruiyet kazandıracağını söylüyorlar.

Ancak bu anlaşma milyonlarca Afgan’ın korkularını ve endişelerini sona erdirme imkânı sunuyor.

Başkent Kabil'in eteklerinde yaşayan okul öğretmeni 38 yaşındaki Javed Hassan “Barış son derece basit ve ülkem bunu hak ediyor. Bugün belki de olumlu bir değişiklik göreceğimiz gün” dedi.

Hassan’ın çocukları Taliban tarafından 2018 yılında gerçekleştirilen bir bomba patlamasında hayatını kaybetti. O günden beri dünya liderlerine Afgan savaşını sona erdirme konulu mektuplar yazıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal