Afganistan'da Taliban Saldırısı: 18 Asker ve 3 Polis Öldü

Afganistan’da Taliban tarafından 2 güvenlik noktasına gerçekleştirilen saldırıda 18 Afgan askeri ile 3 polisin hayatını kaybettiği açıklandı.

04.03.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-11:53) Afganistan'da Taliban Saldırısı: 18 Asker ve 3 Polis Öldü

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde gece saatlerinde Taliban tarafından 2 güvenlik noktasına saldırı düzenlediği ifade edildi. Saldırının ardından Taliban ve Afgan askerleri arasında çıkan çatışmada, 18 asker ile 3 polisin öldüğü açıklandı. Taliban'ın ayrıca 10 askeri rehin aldığı ifade edildi.

TALİBAN MAHKUMLARI SERBEST BIRAKILMAZSA ASKERİ FAALİYETLER ESKİ DÜZEYE GERİ DÖNEBİLİR DEMİŞTİ

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid telefonla verdiği demeçte, “Afganistan içi görüşmelere tamamen hazırız, ancak 5.000 mahkumumun serbest bırakılmasını bekliyoruz. 5.000 mahkumumuz- 100 veya 200 daha fazla veya değil önemli değil- serbest bırakılmazsa, Afganistan iç görüşmeleri olmayacak.” demişti.

Zabihullah, “İnsanların şiddetteki azalmanın tadını çıkardıklarına dair raporlar aldığımızdan, mutluluklarını bozmak istemiyoruz ancak bu, normal askeri faaliyetlerimizi daha önce bulunduğumuz düzeye geri almayacağımız anlamına gelmiyor” şeklinde konuşarak “Ve bu durum her zaman olabilir, bir saat sonra, bu gece, yarın veya ertesi gün olabilir.” şeklinde sözlerine devam etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal