Afganistan'da Saldırıyı DEAŞ Üstlendi! Gazetecilerde Hayatını Kaybetti

Afganistan'da çifte saldırıda aralarında AFP foto muhabiri Shah Marai ve üç diğer gazetecinin de bulunduğu 25 kişi hayatını kaybetti ve 49 kişi de yaralandı. DHA'nın verdiği son dakika bilgisine göre, gerçekleşen iki saldırıyı da terör örgütü DEAŞ üstlendi.

30.04.2018-12:57 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-13:00) Afganistan'da Saldırıyı DEAŞ Üstlendi! Gazetecilerde Hayatını Kaybetti

-Afganistan'ın başkenti Kabil'in "diplomatik bölgesi"nde gerçekleştirilen art arda bombalı intihar saldırısında, aralarında Agence France-Presse (AFP) foto muhabiri Shah Marai ve 3 diğer muhabirin de bulunduğu 25 kişi hayatını kaybetti ve 49 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş, AA muhabirine verdiği demeçte, motosikletli saldırganın üzerine yerleştirdiği bombayı Kabil'in Şaş Darak bölgesinde infilak ettirdiğini belirtti.

İKİNCİ SALDIRI GAZETECİLERİN ARASINDA YAŞANDI

İkinci saldırının, görüntü çekmek için bölgeye gelen basın mensuplarının arasında yaşandığını açıkladı.

BOMBAYI KAMERAYA YERLEŞTİRMİŞ

Olaya şahit olan görgü tanıkları, basın çalışanı görünümlü ikinci saldırganın, kameraya yerleştirdiği bombayı, gazetecilerin arasında patlattığını belirtti.

SALDIRILARI DEAŞ ÜSTLENDİ

DHA'nın verdiği son dakika bilgisine göre, düzenelen iki saldırıyı da terör örgütü DEAŞ üstlendi. 

AFP FOTO MUHABİRİ DE SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen art arda bombalı saldırıda yaşamını kaybedenler arasında Agence France-Presse foto muhabiri Shah Marai'nin de bulunduğu öğrenildi. Haberi, AFP ajansı sosyal paylaşım platformu olan Twitter üzerinden duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal