Afganistan'da Coronavirüse Yakalananların Sayısı 174'e Çıktı

Afganistan'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 174'e çıktı.

31.03.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-10:35) Afganistan'da Coronavirüse Yakalananların Sayısı 174'e Çıktı

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mayar, ülke çapında daha önce 95 olarak duyurulan yeni tip coronavirüs tespit edilen kişi sayısının 174'e yükseldiğini açıkladı.

Virüs tespit edilen kişi sayısının 131 olduğu ülkenin İran hududundaki Herat’ın virüse en fazla rastlanan vilayet olduğunu kaydeden Mayar, coronavirüs salgınının önüne geçebilmek adına ilk olarak başkent Kabil olmak üzere pek çok şehirde sokağa çıkma yasağının uygulamaya girdiğini ifade etti.

Mayar, Afganistanlıların İran'dan tahliyelerinin sürmesinin coronavirüsün ülkede yayılmasına yol açtığını da sözlerine ekledi.

Yeni tip coronavirüs vaka sayısının yükselmesiyle ülke çağında eğitime ara verilirken, Nevruz ve Çiftçi Bayramı'nın dışında bütün spor etkinlikleri iptal edilmişti.

Dört hastanın coronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği ülkede coronavirüs tedbirleri çerçevesinde günlük resmi çalışma süreleri de 8 saatten 5 saate düşürülmüştü.

Bunun dışında ABD'nin Kabil Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamada, coronavirüs ile savaş adına Afganistan'a 15 milyon dolar yardımda bulunulacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal