Afganistan'da 6 Milyon İnsan Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Afganistan'da bu yıl daha önce görülmemiş düzeyde kuraklık yaşandığını ve ülkede yarısı çocuk olmak üzere 6 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

27.11.2018-20:53 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-18:25) Afganistan'da 6 Milyon İnsan Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Afganistan'da bu yıl daha önce görülmemiş düzeyde kuraklık yaşandığını ve ülkede yarısı çocuk olmak üzere 6 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

UNICEF Afganistan İletişim Şefi Alison Parker, BM Cenevre Ofisi'nde bugün başlayan ve uluslararası toplumun Afgan halkı ve hükümetiyle dayanışmasını içeren "Afganistan Konferansı"na ilişkin basın toplantısı düzenledi.Parker, ülkede on yıllardır devam eden çatışmaların çocuklar üzerinde "dehşet verici" etkileri olduğunu belirterek, 2018'in de ülkedeki şiddet olayları, şimdiye kadar görülmemiş kuraklık, gıda güvensizliği ve artan yoksulluk nedeniyle çok zorlu geçtiğine vurgu yaptı.

Afganistan'da, yarısı çocuk olmak üzere 6 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Parker, 3 milyondan fazla çocuğun okula gidemediğini ve bunların yüzde 60'ını da kız öğrencilerin oluşturduğunu açıkladı.

"Çocuklar için durum çok korkunç ve ihtiyaçları devasa." diyen Parker, 2018'in ilk çeyreğinde 5 bin Afgan çocuğun öldüğünü veya yaralandığını ve bu rakamın geçen yılın toplamına eşit olduğunu sözlerine ekledi. Parker, Afganistan'daki çatışmaların 2019 itibarıyla 40. yılına gireceğini anımsatarak, Cenevre'deki konferansa katılacak liderlere, Afganistan'daki şiddetin bir an evvel sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal