Afganistan Taliban'ın Tehdidine Boyun Eğmedi

Afganistan, uzun zamandır ertelenen parlamento seçimlerini silahlı grupların güvenlik tehditlerine rağmen Cumartesi günü düzenledi.

20.10.2018-09:05 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-09:11) Afganistan Taliban'ın Tehdidine Boyun Eğmedi

Afganistan, uzun zamandır ertelenen parlamento seçimlerini  silahlı grupların güvenlik tehditlerine rağmen Cumartesi günü düzenledi. 2015'te ilk kez planlanan oylamaya katılan Afgan sayısı için dokuz milyona yakın kayıt yapıldı. Taliban'ın 2001'deki düşüşünden bu yana yapılan üçüncü olan, güvenlik korkuları ve seçmen kayıt sürecine yönelik reformlar nedeniyle ertelendi. Güvenlik, oylama gününe kadar olan büyük bir sorun oldu. Kampanya başlatıldığı Eylül ayından beri en az 10 aday öldü ve iki kişi de kaçırıldı. Afganistan içişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, seçmenlerin güvenliğini sağlamak için ülke çapında 70 binden fazla güvenlik kuvvetinin görevlendirildiğini söyledi. Seçim komisyonu, ülkedeki seçim merkezlerinin dörtte birinin, güvenlik endişeleri nedeniyle açık olmayacağını söyledi.

Seçim komisyonu sözcüsü Zabih Ullah Sadat, Cumartesi günü verdiği demeçte, "Bizim sorumluluğumuz seçim yapmak ve hükümetin seçim güvenliğini sürdürmektir.’’ açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal