Afgan Hükümetinden Bir İlk

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşmesi planlanan müzakerenin Taliban ile Afganlar arasında düzenleneceğini konusunda açıklamalarda bulunan Afganistan Cumhurbaşkanlığı, görüşmesi eski istihbarat başkanı Masum Stanikzey üstleneceğini dile getirdi.

11.09.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-14:22) Afgan Hükümetinden Bir İlk

Farklı parti ve siyasi grupların temsilcileriyle başlayacak olan müzakere Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşecek. Heyet ve Taliban üyeleri bugün Katar'a hareket edecek. 

GÖRÜŞMEDE KİMLER OLACAK 

Yapılacak olan müzakerenin açılış törenine eşlik edecek olan isimler arasındaki isimler çarpıcı; Afganistan Ulusal Yüksek Uzlaşma Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah, Dışişleri Bakanı vekili Hanif Atmer, Barış İşleri Devlet Bakanı Sayed Saadet Mansur Nadıri, Cumhurbaşkanı Barış Özel Temsilcisi Abdul Salam Rahimi gibi...

İÇERİĞİ NELER KAPSIYOR

ABD Mike Pompeo'nun da katılması beklenen toplantıda barış, bölge güvenliği, ve istikrar konuları altında bir müzakere gerçekleşeceği ileri sürüldü. 

ABD Başkanlığında müzakereye oturup sonuçsuz kalınan tarihler şu şekilde idi, 2011,2012,2013'teki girişimler idi. Bu girişimler Barack Obama ile başlamış fakat sonuçsuz kalmıştı. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal