Af Örgütünden Fransaya Sert Tepki

Uluslararası Af Örgütü Fransa’yı hükümet karşıtı protestoları zalim bir biçimde bastırmak" için muğlak yasaları istismar etmekle suçladı.

30.09.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-16:44) Af Örgütünden Fransaya Sert Tepki

Uluslararası Af Örgütü Fransa'ya hükümet karşıtı protestoları bastırmak için yasaları istismar etme ve keyfi davranma suçlaması yöneltti.  Af Örgütü 63 sayfalık yeni bir rapor hazırladı. Fransız makamlarının hükümet karşıtı gösterileri gaddarca bir biçimde bastırmak için muğlak yasaları kullandığını açıkladı.

Raporda  Fransa'da protestoya katılmak şiddete başvurulmasa bile gözyaşartıcı gaza, plastik mermiye ve diğer tehlikeli silahlara maruz kalma, para cezası alma, bir ya da iki günü gözaltında geçirme ve ceza suçlamalarıyla karşı karşıya kalma riski taşıyor. ifadelerine yer verdi.

Fransız makamlarının şiddet eylemlerinde bulunmayan binlerce göstericiyi tutuklamak ve haklarında soruşturma başlatmak için son derece geniş yasalara başvurduğu belirtildi. Af Örgütü şiddete başvuran ya da etrafı ateşe veren göstericilerin eylemlerini desteklemediğini ifade etti. Birçok barışçıl göstericinin de ceza aldığını, gözaltına alındığını ve haklarında ceza soruşturması başlatıldığını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal