Adolf Hitler'in Evi Polis Evi Olacak

Avusturya’da yıkılmasına yönelik tartışmaların uzun yıllardır devam ettiği Hitler’in doğduğu ev, polis karakolu olarak kullanılacak.

20.11.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-16:15)

Avusturya İçişleri Bakanlığından aktarılan açıklamada, evin kamusallaştırma sürecinin geçen aylarda tamamlandığı, polisin kullanımı için binanın yeniden düzenleneceği bildirildi.

Binanın polis merkezi olarak kullanılabilmesi için yeniden tasarlanacağı, bu yüzden Avrupa Birliği (AB) genelinde mimari yarışma düzenleneceği belirtilen açıklamada, yapılacak yenilemenin sonrasında binaya, Braunau İlçe Emniyet müdürlüğü ile Braunau polis karakolunun yerleşeceği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, "Hitler Evi" olarak isimlendirilen yapının polisin kullanımına açılmasıyla açık bir mesaj verileceğini söyleyerek, "Bu evi polisin kullanacak olması, binanın Nazi hatırası olarak anılmasına son verecektir." şeklinde konuştu.

"HİTLER'İN EVİ"

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Braunau bölgesinde bulunan Hitler’in doğduğu eve, son yıllarda Nazi yanlılarının yoğun ilgi göstermesi, binanın Nazi taraftarları için bir sembole dönüşeceği kaygılarına yol açmış, bu durum evin yıkılıp yıkılmaması tartışmalarını da gündeme taşımıştı.

Bu gelişmeler üzerine 2016’da İçişleri Bakanlığı evin kamulaştırılması kararı almış, ancak ev sahibi ile yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle süreç uzamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal