'Açlık, Coronavirüsten Daha Fazla Öldürebilir'

Coronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirlerin sebep olduğu açlıktan hayatını kaybeden kişi sayısı, uzmanlara göre coronavirüs bilançosunu aşabilir.

09.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-12:23) 'Açlık, Coronavirüsten Daha Fazla Öldürebilir'

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, tedbirler yüzünden ekinlerin tarlada kaldığını, gıda dağıtım zincirinin hasar aldığını, yoksullara yapılan yardımın azaldığını duyurdu.

Resmi verilere göre dünya genelinde coronavirüs pandemisi 500 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

'AÇLIK VİRÜSÜ' RAPORU

Özellikle Latin Amerika, Afrika ve Hindistan’da sağlık sistemi kapasitesinin dolabileceğini kaydeden uzmanlar, zengin ülkelerin bu ülkelere sağlık malzemesi yardımında bulunmalarını önermişti.

Oxfam, Afganistan, Suriye ve Güney Sudan’ın coronavirüs pandemisi sürecinde açlıktan en fazla etkilenebilecek ülkeler olduğunu açıkladı.

Hazırladıkları 'Açlık Virüsü' raporunda dünyada 122 milyon insanın açlık riski altında olduğunu belirtildi.

Coronavirüs kaynaklı ölümlerin Nisan ayında günde 2 bin kişinin ölümüne yol açtığını anımsatan Oxfam, tedbirlerin sebep olduğu açlığın, bir günde 12 bin kişiyi öldürebileceğinin altını çizdi.

Oxfam yönetimlere 2Açlık zincirini kırmak için hükümetlerin, küçük üreticilerin ve işçilerin yaşayabilecekleri bir ücret kazandığı, daha adil ve sürdürülebilir gıda sistemleri kurulması lazım' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal