AB'nin Seyahat Kısıtlaması Sığınmacılar İçin Geçerli Olmayacak

AB Komisyonu Sözcüsü Mamer, üye ülke liderlerinin bugün görüşeceği üçüncü ülke vatandaşları için yapılacak seyahat kısıtlaması düzenlemesinin, iltica talebinde bulunanlar için geçerli olmayacağını duyurdu.

17.03.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:17) AB'nin Seyahat Kısıtlaması Sığınmacılar İçin Geçerli Olmayacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, günlük basın toplantısında yaptığı konuşmasında, üye ülkelerin seyahat kısıtlama kararı konusundaki bilimsel verilere dayanarak tehdit değerlendirmesi yapması ve yapılanların orantılı olması gerektiğini ifade etti.

Üye ülkelerin uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerine uymak zorunda olduğundan bahseden Mamer, seyahat kısıtlama kurallarının sığınmacılar için geçerli olmayacağını açıkladı.

Mamer, AB liderlerinin düzenlemeyi bu akşam yapılacak video konferansıyla masaya yatıracağını, uygulamanın ne zaman başlayacağı ve uyulmaması halinde ne tür tedbirlerin alınacağının da görüşüleceğini kaydetti.

Estonya ve Norveç'in de bugün iç sınır kontrolleri uygulamaya başlayacağını duyurduğunu kaydeden Mamer, bunun ideal bir durum olmadığını fakat mevcut koşullara uyum sağlanması gerektiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal