AB'nin Akdeniz'de Yeni Misyonu Başlıyor

Avrupa Birliği, Libya'da silah ambargosuna uyulmasına sağlamak amacıyla yeni operasyonu "IRINI"nin yarından itibaren başlayacağını bildirdi.

31.03.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-13:47) AB'nin Akdeniz'de Yeni Misyonu Başlıyor

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden gelen yazılı açıklamada, Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası kapsamında Akdeniz'deki yeni askeri operasyonun 1 Nisan'da resmi bir şekilde başlayacağı ifade edildi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Libya'ya yönelik silah ambargosunun uygulanması için başlatılan operasyonun adının Yunanca "barış" anlamındaki "IRINI" olduğu, operasyonda hava, uydu ve deniz varlıklarından faydalanacağı belirtildi.

YASA DIŞI PETROL TİCARETİ HAKKINDA VERİ TOPLANACAK

Açıklamada, operasyon çerçevesinde Libya açıklarında bulunan gemilere denetim yapılacağı, yasa dışı bir şekilde yapılan petrol ticareti hakkında veri toplanacağı ifade edildi.

Operasyonda bunun dışında Libya Sahil Güvenlik güçlerine eğitim verileceği ifade edilen açıklamada, insan kaçakçılığı yapan örgütlerle mücadeleye de katkı da bulunulacağını vurgulandı.

Açıklamada, operasyonu Tuğamiral Fabio Agostini’nin yürüteceği, karargahın İtalya'nın başkenti Roma'da yer alacağı ifade edildi.

Operasyonun 31 Mart 2021'e dek devam edeceği belirtilen açıklamada, operasyonun üye ülkelerin denetimiyle yapılacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal