ABD'ye Rağmen S-400 Alan Hindistan'dan Açıklama: Bağımsızız

ABD'nin tüm baskılarına rağmen Rusya ile S-400 anlaşması imzalayan Hindistan'dan yeni açıklama geldi. Hindistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bipin Rawat, Hindistan'ın bağımsız bir politika izlediğini söyledi.

08.10.2018-16:27 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-16:15) ABD'ye Rağmen S-400 Alan Hindistan'dan Açıklama: Bağımsızız

Yeni Delhi hükumetinin ABD'nin yoğun baskısına karşın Rusya'yla S-400 füze savunma sistemleri alımı ile alakalı anlaşma imzalamasını değerlendiren Hindistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bipin Rawat, Hindistan'ın bağımsız bir strateji izlediğine dikkat çekti.

Rusya'ya yaptığı 6 günlük gezinin sonrasında New Indian Express'e açıklamalar yapan Rawat, Hindistan yönetiminin S-400 anlaşması sebebiyle ABD'nin yaptırım uygulayabileceğinin farkında olduğunu fakat Yeni Delhi'nin bağımsız bir politika izlediğini söyledi.

'HİNDİSTAN-ABD İLİŞKİLERİNİN PEKİŞMESİ RUSYA'YI ENDİŞELENDİRMEMELİ'

Rawat, Rusya'nın Hindistan ve ABD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinden endişe duymaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rawat, "Teknoloji almak için ABD ile temaslarımızı güçlendirmemize karşın, bağımsız politika izlediğimizden emin olabilirsiniz. Biz yaptırımları görüşürken ve siz yaptırımları sorarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ilerde ABD'yle problem yaşama olasılığına karşın S-400 anlaşmasını imzaladı" sözlerini kullandı.

PUTİN'İN ZİYARETİ SIRASINDA İMZALANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen haftaki Hindistan gezisi esnasında iki devlet S-400 anlaşmasını imzalamıştı. 5.4 milyar dolar tutarında olduğu bildirilen anlaşma, Hindistan'a 5 tane S-400 bataryası sevk etmesini kapsıyor.

ABD, HİNDİSTAN'I CEZALANDIRMAKLA TEHDİT EDİYORDU

ABD, Rusya imalatı bir hava savunma sistemi alması durumunda Hindistan'ı, ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) üstünden cezalandırmakla tehdit ediyordu.

Öte taraftan bu tehditlerin hedefi olan tek devlet Hindistan değil. Sözgelimi, ABD'li görevliler, Türkiye'nin Rusya'yla imzaladığı S-400 anlaşmasından cayması için de bazı yaptırım tehditlerinde bulunmuştu. Nitekim ABD, Türkiye'ye 5. nesil F-35 savaş uçaklarının verilmesinin geçici olarak durdurulması kararını vermişti.

Kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak bilinen S-400, insanlı veya insansız her tür hava aracının haricinde hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, varabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vuruyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal