ABD'ye Bir Darbe de Almanya'dan: Anlaşmadan Çekilmeyeceğiz

ABD'nin İran ile olan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'den konuyla alakalı açıklama geldi. Seibert, "İran'ın taahhütlere uyduğu sürece Almanya, İngiltere ve Fransa anlaşmadan çekilmeyecek" dedi.

10.05.2018-21:15 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-21:09) ABD'ye Bir Darbe de Almanya'dan: Anlaşmadan Çekilmeyeceğiz

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütleri yerine getirdiği müddetçe Almanya, Fransa ve İngiltere'nin anlaşmadan çekilmeyeceklerini söylediğini açıkladı.

MERKEL, İRAN NÜKLEER TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRİRSE ANLAŞMADAN VAZGEÇMEYECEKLERİNİ VURGULADI

Seibert, yaptığı yazılı bildiride, Merkel'in, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştüğünü kaydetti. Merkel ve Ruhani'nin, ABD'nin çekilme kararı aldığı İran ile nükleer anlaşmayı görüştüklerini hatırlatan Seibert, "Şansölye Merkel, İran'ın nükleer anlaşmadaki şartları yerine getirdiği müddetçe Almanya'nın yanı sıra Fransa ve İngiltere'nin anlaşmadan çekilmeyeceklerini açıkladı." ifadesini kullandı.

BALİSTİK FÜZE PROGRAMI VE BÖLGEDE YÜRÜTTÜĞÜ FAALİYETLER

Seibert, Başbakan Merkel'in, İran'ın balistik füze programı ve devam ettirdiği bölgesel faaliyetler hususlarında, İran ile alakalı devletlerin yer aldığı geniş bir formatta görüşmelerin yapılmasından taraf olduğunu açıkladı.

İRAN'IN BÖLGEDEKİ GERİLİMİ AZALTMAYA KATKI SAĞLAMASINI İSTEDİ

Hükümet Sözcüsü, İsrail'e roket saldırısı yaptığı sebebiyle İran'ı kınayan Merkel'in, bu devletten bölgedeki tansiyonu düşürmeye katkı sağlamasını istediğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal