ABD-Türkiye Gerginliği ile Alakalı İran'dan Açıklama Geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye karşıtı açıklamalarına İran'dan cevap geldi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, açıklamayı utanç verici olarak tanımlayarak, "Biz daha önce de komşularımızın yanındaydık, şimdi de yanındayız" dedi.

11.08.2018-12:17 - (Son Güncelleme: 11.08.2018-12:23)

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi Türkiye'nin ekonomisine dönük sözlerini "utanç verici" olduğunu söyleyerek, "Biz daha önce de komşularımızın tarafındaydık şimdi de tarafında olacağız." dedi.

İRAN DIŞİŞLERİNDEN ABD'NİN TÜRKİYE YAPTIRIM KARARLARINA TEPKİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter sayfasından gerçekleştirdiği paylaşımda, "Trump'ın NATO müttefiki Türkiye'ye ekonomik zorlukları coşkuyla dayatması utanç verici. ABD yaptırımlara ve zorbalığa bağımlılığını düzeltmeli tersi durumda bütün dünya devletleri onu zorlamak için sözlü kınamaların fazlasını yapacaktır. Biz daha önce de komşularımızın tarafındaydık şimdi de tarafında olacağız." ifadelerini kullandı.

TRUMP: ÇELİK VE ALÜMİNYUMDA GÜMRÜK VERGİSİ 2 KATINA ÇIKARILACAK

ABD Başkanı Trump, dün Twitter sayfasından yaptığı açıklmada, "Türk lirasının ABD doları karşısında süratle eridiğini" ifade ederek, Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üstündeki gümrük vergilerinin 2'ye katlanmasına onay verdiğini açıklamıştı. Trump, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile aramız bu dönemde iyi değil." ifadelerini kullanmıştı.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ AKSOY'DAN EK VERGİ UYGULAMA KARARINA TEPKİ

Trump'ın paylaşımlarına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da "ABD Başkanı Donald Trump'ın, çelik ve alüminyum ihracatımıza ilave vergi koyma kararını devlet ciddiyetiyle açıklamak mümkün değildir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal