ABD'nin Yeni Suriye Planı!

ABD’nin gündeminde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen günlerde ifade ettiği 'çok yakın sürede Suriye'den çekileceğiz' sözlerine rağmen Pentagon ve Beyaz Saray Suriye'ye 2000 asker daha sevk etmeyi planlıyor.

03.04.2018-12:59 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-12:54) ABD'nin Yeni Suriye Planı!

ABD Başkanı Donald Trump, geçen günlerde ABD askerlerinin 'çok yakın sürede’ Suriye'den tamamen çıkacağını ifade ederken, CNN'den tam tersi bir iddia öne sürüldü.

CNN'de Pentagon muhabiri Barbara Starr'ın imzasını taşıyan ve ABD ordusundan kaynakların ifade ettiği öne sürülen haberde, Savunma Bakanlığı ve Beyaz Saray idaresinin Suriye'ye ilave asker sevk etmeyi gündeme getirdiği bildirildi.

Haberde, bugün bir araya gelecek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin terör örgütü DEAŞ'ı mağlup etme hazırlığını ve Suriye'ye 2000 asker daha sevk etmeyi gündemine alacağı ifade edildi.

Trump'ın Suriye'den çıkma açıklamasının, yeni askeri güçlerin sevk edilmesi planını nasıl etkileyeceği henüz belli değil. CNN'e açıklama yapan kaynaklar, planın ülkede mevcut olan ABD askerlerinin korunmasına odaklandığını açıkladı.

ABD medyasında bundan önce yayınlanan haberde, Trump'ın Suriye'den çıkma açıklamasının bilhassa Pentagon'da şaşkınlık oluşturduğuna dikkat çekilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal