ABD'nin Yaptırımına Karşı İran'dan Sürpriz Hamle

ABD'nin İran petrolüne yaptırım kararının ardından sürpriz bir karar alan İran, petrol fiyatlarında indirime gitti. Açıklamayı yapan görevli indirimin ne kadar olacağını ise açıklamadı.

14.08.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 14.08.2018-11:14)

ABD'nin 5 Kasım`da yürürlüğe sokacağı İran petrolünü hedef alan yaptırımları yaklaşırken İran, petrol piyasasındaki istekleri ve diğer petrol ihracatçısı devletlerin sağladığı indirimleri düşünerek petrol fiyatlarında indirim yaptığını ilan etti.

İRAN RESMİ AJANSINA AÇIKLAMA YAPILDI

İran resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan İran Petrol Bakanlığı'ndan adı duyurulmayan bir görevli, ülkesinin petrol fiyatlarında indirime gittiğini açıkladı. Uluslararası petrol piyasasındaki istekleri ve diğer petrol ihracatçısı devletlerin sağladığı indirimleri göz önüne alarak bu kararı verdiklerinin söyleyen İranlı görevli, "Müşterilere indirimler yapmak, bütün petrol ihracatçıları tarafından gerçekleştirilen global petrol pazarındaki esasların bir parçasıdır." dedi.

ABD'NİN YAPTIRIMLARI

İranlı görevli hangi oranda indirim yapıldığı hususunda bilgi aktarmazken bazı medya kurumlarından İran'ın ağustos ayından sonra petrol satışında 60 ila 80 sent indirime gittiği ile alakalı söylentiler ortaya atılmıştı. İran, günlük ortalama 2 milyon 200 bin varil olan ham petrol satışının yarısını Çin ve Hindistan'a, yüzde 25'ini Avrupa devletlerine bir bölümünü da Güney Kore ve Japonya'ya gerçekleştiriyor.

İKİ ÜLKE PETROL İTHALATINI ASKIYA ALMIŞTI

ABD'nin 5 Kasım'da yürürlüğe sokacağı İran petrolünü hedef alan yaptırımları sebebi ile Güney Kore ve Japonya, İran'dan petrol alımını askıya almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal