ABD'nİn Umudu Hindistan

Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan’ın C-130J Super Hercules kargo uçağı filosu için 90 milyon dolar değerinde yedek parça,ekipman ve lojistik destek satın alma talebini onayladığını açıkladı.

05.10.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-17:37) ABD'nİn Umudu Hindistan

ABD, Hindistan ile Çin arasında Doğu Ladakh’ta yaşanan kaos artarken Hindistan’la yeni bir askeri stratejik anlaşma sağladı. Pentagon, Hindistan’ın C-130J Super Hercules kargo uçağı filosu için 90 milyon dolar değerinde ekipman, yedek parça ve lojistik destek satın alma talebini onayladığını açıkladı.

Savunma Güvenliği Teşkilatı Ajansı Kongre’ye yaptığı bildirimde, önerilen satışın ABD-Hindistan stratejik ilişkisini güçlendirmeye ve büyük bir savunma ortağının güvenliğini artırmaya yardımcı olarak ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenliğini destekleyeceği vurgulanırken anlaşmanın, Hint-Pasifik ve Güney Asya bölgesinde siyasi istikrar, barış ve ekonomik ilerleme için önemli bir hamle olduğunu aktardı.Hindistan,  ABD’ye bir AN / ALR-56M gelişmiş radar uyarı sistemi, 10 hafif gece görüş dürbünü, 10 gece görüş gözlüğü, GPS ve elektronik savaş siparişi de verdi.

İstenilen  satış, daha önce tedarik edilen uçağın Hindistan Hava Kuvvetleri, Ordu ve Deniz Kuvvetleri nakliye gereksinimleri, yerel ve uluslararası insani yardım ve bölgesel afet yardımının ihtiyaçlarını tedarik için etkin bir şekilde çalışmasını sağlamayı planlıyor.

2013 yazında, Hindistan Hava Kuvvetleri, Ladakh’taki Daulat Beg Oldi uçak pistinde 16.614 ft yükseklikte bir C-130J ile en yüksek inişi gerçekleştirmişti. Söz konusu uçağın, ABD tarafından Afganistan ve Irak’ta yoğun olarak kullanıldığı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal