ABD'nin Suriye'yi Yeniden Yapılandırma Konusundaki Kararı

ABD yönetimi, Suriye'deki iç savaştan sonra Suriye'nin yeniden inşasına katılan Rus ve İranlı şirketlere yaptırım uygulanması olasılığını öngören yeni bir eylem stratejisi tasarlıyor.

17.10.2018-12:01 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-11:54) ABD'nin Suriye'yi Yeniden Yapılandırma Konusundaki Kararı

ABD yönetimi, Suriye'deki iç savaştan sonra Suriye'nin yeniden inşasına katılan Rus ve İranlı şirketlere yaptırım uygulanması olasılığını öngören yeni bir eylem stratejisi tasarlıyor. NBC Haber yayıncısı Salı günü bildirdiğine göre, bu strateji İran ordusu tarafından kontrol edilen güçler ile doğrudan çatışmalara yol açmayacak, çünkü ABD ordusunun İran askerlerine yalnızca kendini savunma durumunda saldırı hakkı hakkı olacak.

Stratejinin, İran silahlı kuvvetlerini Suriye'den zorla çıkarmaya yönelik politik ve diplomatik çabalara odaklandığı bildirildi. Planın bilgisine sahip üç kişi, NBC Haber’e verdiği röportajda ABD'nin, Rus ve İran güçlerinin bulunduğu bölgelerden yardımlarını geri çekerek Suriye'nin yeniden inşasını engellemeye ve aynı zamanda Rus ve İranlı firmalara karşı yaptırımlar uygulamaya koyduğuna dair bilgi verdi.

ABD, İran’ın Suriye’den çekilmesini istiyor ve ülkedeki varlığının krize siyasi bir çözüm getirme ihtimalini azalttığını ve Daesh terör örgütüne karşı mücadeleyi engellediğini savunuyor. Eylül ayı sonlarında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin ülkedeki varlığını devam ettireceğini ve İran kuvvetlerini ihraç ederek barışçıl bir çözüme kavuşacağını söyledi.

Türkiye ile birlikte Rusya ve İran, Suriye'deki ateşkesin garantörleri iken, Suriye hükümeti, muhalifler ve militan gruplar arasındaki yedi yıl süren çatışmalarda büyük ölçüde ülke şehirlerinin ve altyapısının yeniden inşasına yardımcı oluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal