ABD'nin PYD Yalanları İfşa Oldu!

Türkiye'nin "sınırımızda YPG'yi görmek istemiyoruz" tepkisi sonrasında ABD tarafından oluşturulan yapıda, Arap unsurların da olması bekleniyordu. Ancak öyle olmadı.

31.08.2016-10:20 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'nin PYD Yalanları İfşa Oldu!

Nisan ayında kurulan DSG, "Menbiç Askeri Konseyi" adıyla geçen mayısta Fırat'ın batısında DAEŞ kontrolündeki Menbiç'i işgal etti. 12 Ağustos'ta burayı ele geçiren örgüt, daha sonra Cerablus'a yönelirken, 24 Ağustos'ta Türkiye'nin "Fırat Kalkanı" operasyonu" başladı.

Öldürülen örgüt üyelerinin tamamının, YPG üniformalı olduğu ve PKK elebaşısının armalarını taşıdığı ortaya çıktı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Menbiç'te öldürülen 3 ABD'li teröristin de YPG üniforması altında savaştığı ortaya çıktı.

ABD'Lİ TERÖRİSTLER İÇİN RESMİ TÖREN
Menbiç'te öldürülen ABD'li 3 YPG'li terörist, Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Süleymaniye Havalimanı'ndaki tören sonrası ABD'ye gönderildi.

Barzani'ye yakın Rudaw sitesinin haberine göre Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson adlı teröristler için düzenlenen törene, ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisi de katıldı. Terör örgütü PYD, Demokratik Suriye Güçleri adıyla geçen mayısta Menbiç'e saldırmış ve 2.5 aylık kuşatma sonrası kenti işgal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal