ABD'nin İsrail'e Sunduğu 'Yüzyılın Anlaşması'nda Neler Var ?

İsrail'de seçim öncesi Netanyahu sivri çıkışlarla oylarını artırma peşinde. Son olarak yaptığı "Gazze Şeridi'ni asla vermeyeceğim" açıklaması akıllara ABD'nin İsrail'e sunduğu 'Yüzyılın Anlaşması'nı getirdi.

06.04.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-16:56) ABD'nin İsrail'e Sunduğu 'Yüzyılın Anlaşması'nda Neler Var ?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ülkesinde yapılacak seçim öncesinde yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak İsrail basınına açıklamalarda bulunan Netanyahu, Gazze Şeridi’ni Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vermeyeceğini belirtti.

Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi ile Fetih hareketi yönetimindeki Batı Şeria arasında süren bölünmüşlüğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Netanyahu, “Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da iki ayrı yapı var. Öyle sanıyorum ki bu uzun vadede öyle devam edecek. Bu durum da İsrail için kötü değil” şeklinde konuştu.

"TEK BİR YAHUDİYİ DAHİ ÇIKARMAYACAĞIZ"

Başkenti Doğu Kudüs olan Batı Şeria ve Gazze'de bir Filistin devletinin kurulması planlanan iki devletli çözüm hakkında ise Netanyahu, “Eğer birileri bizi iki taraftan (güney batı ve doğudan) saracak bir Filistin devleti olacağını düşünüyorsa, bu da asla olmayacak” diye konuştu. Netanyahu, ABD'nin henüz açıklanmayan “Yüzyılın Anlaşması” projesinin Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin tamamının korunması, İsrail'in Batı Şeria üzerinde tam egemenliği ve Kudüs'ün bölünmezliği şartlarını içerdiğini belirtti.

Batı Şeria'dan tek bir Yahudi'yi dahi çıkarmayacaklarının altını çizen Netanyahu, “Onlar orada İsrail'in egemenliğinde varlıklarını sürdürecekler ve biz de onların güvenliklerinden sorumlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal