ABD'nin "İran İHA'sını Düşürdük Açıklamasına Yalanlama: Kendi İHA'larını Düşürdüler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda Tahran'a ait bir İHA'nın düşürüldüğü ile alakalı açıklamasını yalanlayarak, ABD'nin kendisine ait bir İHA'yı yanlışlıkla düşürmüş olabileceğini kaydetti.

19.07.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-09:32) ABD'nin "İran İHA'sını Düşürdük Açıklamasına Yalanlama: Kendi İHA'larını Düşürdüler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü ile alaklaı açıklamasını yalanlayarak, ABD'nin kendisine ait bir İHA'yı yanlışlıkla düşürmüş olabileceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, Trump'ın söz hususu açıklaması ile alaklalı Twitter sayfasından paylaşım yaptı.

"İHA KAYBETMEDİK"

Arakçi, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Hürmüz Boğazı'nda veya başka bir yerde hiçbir İHA kaybetmedik. USS Boxer'ın kendi İHA'sını yanlışlıkla düşürmüş olabileceğinden şüpheliyim."

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray'da dün açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS Boxer amfibik saldırı gemisi ve mürettebatının emniyetini tehdit eden insansız hava aracını düşürdüklerini açıklamıştı.

Trump, İran'a ait aracı birkaç defa ikaz edilmesine karşın gemiye 900 metre kadar yaklaşması sebebiyle "savunma için" düşürdüklerini söylemişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, New York'ta Trump'ın söz hususu açıklamasını soran basın mensuplarına olayın incelendiğini söyleyerek, "Bizim bugün insansız hava aracı kaybettiğimiz doğrultusunda bir bilgi yok." demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal