ABD'nin Gizlediği Filistin Planı Ortaya Çıktı

İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak bölgedeki tansiyonu arttıran ABD lideri Trump'ın, başkenti Ebu Dis olan sınırlı bir Filistin devleti kurulmasını söyleyen sözde barış planını, Ramazan ayından sonra açıklayacağı bilgisine ulaşıldı.

21.05.2018-12:31 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-12:32)

ABD elçiliğini İsrail’in başkenti olarak gördüğü Kudüs'e taşıyan ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'da dengeleri bir kez daha işgal güçleri yararına değiştirecek yeni planını açıklamak için sabırsızlanıyor.

Associated Press haber ajansı Donald Trump yönetiminin bir süredir üstünde düşündüğü sözde Filistin-İsrail barış planını, Ramazan ayından sonra, Haziran ayı ortasında açıklayacağını kaydetti. Ajansa bilgi veren beş farklı ABD’li diplomat, Donald Trump'ın damadı Kushner ve Ortadoğu barışından sorumlu danışmanı Jason Greenbaltt tarafından düzenlenen metnin tamamlandığını ifade etti.

KÜRECİLER GARANTÖR

Ortadoğu’yu tekrardan şiddet çatışmalarına sokacak planın nihai bir sonuç belgesi olmadığının altını çizen Amerikalı diplomatlar, açıklamanın sonrasında üç Müslüman Körfez ülkesinin devlet yetkilileri, Mısır'ın darbeci lideri Sisi, Filistin ve İsrail'in pazarlıklara başlayabileceğine vurgu yaptı. İsrail menşeili Jerusalem Post gazetesi, mevzu bahis Arap liderler arasında Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in olduğunu aktardı.

MESCİD-İ AKSA'YI DA İSTİYORLAR

Yapılan planda en büyük yeri ayıran İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü’ne (Mossad) yakınlığıyla tanınan Debka haber sitesi ise Donald Trump'ın kaos planının ayrıntılarını aktardı. Haber sitesinin aktardığını göre, 'sınırlı' bir şekilde kurulacak Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs’teki Ebu Dis olacak. Yine aynı plana göre, Doğu Kudüs’ün Arap mahalleleri Filistin’e bağlansa da Mescid-i Aksa’nın bukunduğu Eski Şehir’in denetimi tamamen Siyonist İsrail’de olacak.

İŞTE PLANIN AYRINTILARI

İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü’ne yakınlığıyla tanınan Dekba haber sitesinin aktardığına göre, ABD lideri Donald Trump’ın Filistinlilere zorla dayatacağı yıkım anlaşmasının maddeleri şu şekilde;

- Kurulacak Filistin devleti, Batı Şeria'nın yarısı ile Gazze'den oluşacak.

- İşgalci İsrail, Batı Şeria ve sınırların güvenliğini üstlenecek.

- Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesi İsrail'in hakimiyetinde olacak.

- Doğu Kudüs'ün Arap mahalleleri Filistin'e bağlanırken, Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Eski Şehir bölgesi İsrail'in denetiminde olacak.

- Filistin devletinin başkenti Ebu Dis olacak.

- Filistin'deki camilerin yönetimini Ürdün üstlenecek.

 - Gazza Şeridi, Hamas'ın silah bırakması durumunda Filistin devletine dahil edilecek.

- Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı tanınmayacak ancak tazminat için uluslararası bir mekanizma oluşturulacak.

- Trump'ın planı ile birlikte İsrail, yeryüzündeki Yahudilerin devleti olarak

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal