ABD'nin F-35 Kararının Ardından NATO'dan Türkiye Açıklaması

ABD'nin F-35 kararının sonrasında açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO'nun Türkiye ile iş birliği, F-35'lerden çok daha derin ve kapsamlıdır" dedi.

18.07.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-12:00) ABD'nin F-35 Kararının Ardından NATO'dan Türkiye Açıklaması

ABD'nin Türkiye'ye dönük F-35 kararırının sonrasında açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin NATO'ya katkısı ve NATO'nun Türkiye ile iş birliği, F-35'lerden çok daha derin ve kapsamlıdır. S-400 konusunu küçümsemiyorum, fakat bir NATO müttefiki olarak Türkiye S-400'lerden çok daha fazlasıdır." dedi.

Aspen Enstitüsü tarafından ABD'nin Colorado eyaletinde yapılan senelik güvenlik konferansına katılan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 alımı ile alakalı açıklamalar yaptı.

TÜRKİYE-NATO İŞ BİRLİĞİ

Stoltenberg, "Türkiye'nin NATO'ya katkısı ve NATO'nun Türkiye ile iş birliği, F-35'lerden çok daha derin ve kapsamlıdır. S-400 konusunu küçümsemiyorum fakat bir NATO müttefiki olarak Türkiye S-400'den çok daha fazlasıdır. Türkiye, DEAŞ'la mücadelede anahtar bir ortaktır. Türkiye ayrıca Balkanlarda, Kosova'da ve Afganistan'da birçok NATO operasyonlarına destek veriyor. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye, S-400'den çok daha fazlasıdır. Türkiye NATO'nun hava savunma sisteminin entegre bir parçasıydı, öyle olmayı da sürdürecek. Fakat geldiğimiz noktadan dolayı endişeliyim çünkü Türkiye artık F-35 programının bir parçası olmayacak." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal