ABD'nin Çin Korkusu Başladı! Savaş İçin Hazırlanıyor

ABD'nin yeni Avustralya Büyükelçisi olmak üzere aday gösterilen Amerikalı Amiral Harry Harris, Çin'in askeri bakımdan giderek geliştiğini ifade ederek, ABD'nin olası bir savaş için hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

16.02.2018-12:14 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-12:09) ABD'nin Çin Korkusu Başladı! Savaş İçin Hazırlanıyor

ABD Kongresi'nde açıklama yapan Harris, Çin yönetiminin Güney Çin Denizi'nde hakimiyet kurmak olduğunu belirterek "Çin'in niyeti kristal kadar açık. Bunu görmemezlikten gelirsek tehlikeye girmiş oluruz. Çin'in uluslararası kurallara dayalı düzenin altını kazmak için çalışacağından korkuyorum" şeklinde konuştu.

Amiral Harris, Çin'in askeri bakımdan etkileyici gelişmesinin yakında ABD'ye her konuda meydan okuyacak noktaya gelebileceğini belirtti.

OLASI SAVAŞ İÇİN HAZIRLIKLI OLMAK GEREK

Harris, konuşmasında, "Caydırıcılık ve savaş kazanma fikrine gelirsek ben bir askerim. Bir savaşı önlemeye çalışırken, bir taraftan da savaş için plan yapmanın ve kaynak hazırlamanın önemli olduğu görüşündeyim. Günün sonunda bir savaşı devam ettirebilmek önemlidir aksi halde kağıttan kaplan olursunuz. Umarım iş Çin'le çatışma noktasına gelmez ama eğer gelme ihtimaline karşılık hazırlıklı olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal