ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden Türkiye'ye Taziye Mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde (İGAB) şehit olan 2 asker için başsağlığı diledi.

20.03.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:34)  ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden Türkiye'ye Taziye Mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde (İGAB) şehit olan 2 asker için başsağlığı diledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter paylaşımda, bahsi geçen saldırının şiddetle kınandığı vurgulanarak, Türk hükümetine ve saldırıda şehit olanların yakınlarına taziye mesajı gönderildi.

Büyükelçiliğin taziye paylaşımı şöyledir:

"ABD, NATO müttefikimiz Türkiye'nin İdlib'deki tüm tehditlere karşı kendini savunma hakkını güçlü şekilde desteklemekte; Esed rejimi ile destekçileri Rusya ve İran'ın acımasız askeri operasyonları nedeniyle defalarca yerlerinden edilen milyonlarca Suriyelinin acılarını hafifletecek bir ateşkesin sürdürülmesi için çaba göstermektedir."

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün İGAB'da roketli saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığı haberini duyurmuştu. Bakanlık konuya ilişkin açıklamasında, İGAB'da görevli unsurlara, bölgedeki bazı radikal gruplar tarafından roketli saldırı düzenlendiğini söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal