ABD'nin Açıklamasının Ardından Venezuela Karıştı! Halk Sokaklara İndi

Venezuela'da ABD'nin Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin geçici başkanı olarak tanımasının ardından ortalık karıştı. ABD yanlıları ve Maduro yanlıları sokaklara indi. Öfkeli kalabalık ülkenin eski başkanı Chavez'in heykelini yaktı.

24.01.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-09:58) ABD'nin Açıklamasının Ardından Venezuela Karıştı! Halk Sokaklara İndi

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD tarafından "vali atanır gibi" vazifesindne alınmak isteniyor. Bu sebeple gece saatlerinde Beyaz Saray, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Kararın duyurulmasının hemen sonrasında ortalık karıştı. Amerikancılar ve Maduro taraftarları sokaklara indi.

CHAVEZ HEYKELİNE SALDIRI

Ülkenin eski liderlerinden Hugo Chavez'in Caracas'ta yer alan heykeline, bir grup eylemci saldırı yaptı. Heykeli yakan protestocular, Chavez heykelini ateşe verdi.

Yakmayla da yetinmeyen öfkeli kalabalık, ardından kaide üstünde yer alan heykelin kolunu, bacağını kırdı parçaladı. Parçalanan heykel, bir üst geçidin üstünden iple bağlanarak sallandırıldı. Bu görüntüler akıllara, Irak işgali esnasında provakasyon neticesinde yıkılan Saddam heykelini getirdi.

SOKAKLARDA ABD BAYRAKLARI

ABD'nin organize ettiği planlı darbe, halk tarafından da cevap buldu. Özellikle, yüzde 60'tan fazla oyla Devlet Başkanı olan Maduro'ya karşı halkın bir bölümü, sokaklara çıkarak eylem yaparken, protestocuların ellerindeki ABD bayrakları da gözlerden kaçmadı.

TRUMP'TAN ASKERİ OPERASYON AÇIKLAMASI

ABD destekli darbe kalkışmasına, Washignton'dan da açıklama geldi. Donald Trump yayınladığı yazılı açıklamayla, siyasi ve diplomatik kuvvetinin bütün ağırlığını kullanacağının mesajını verirken, askeri müdahale seçeneği hususunda "Şu an hiçbir şeyi değerlendirmiyoruz fakat bütün seçenekler masada." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal