ABD'li Yetkililerden Ses Getirecek İddia

ABD’li yetkililer İsrail’in vurduğu üslere İran’dan askeri mühimmat sevk ediliyordu diye iddiada bulundu.

01.05.2018-22:23 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-22:19) ABD'li Yetkililerden Ses Getirecek İddia

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İran'ın 'nükleer silah' geliştirdiğini öne sürerken bazı ABD'li diplomatlarda İsrail hava kuvvetlerinin Suriye'de İran'ın İsrail'e saldırmak için sevk füzeleri vurduğunu iddia etti.

İsrail'in Suriye'ye karşı hava operasyonları son süreçte İran hedeflerine odaklanırken pazarı pazartesiye bağlayan gece gerçekleştirilen saldırıyla alakalı ABD'li yetkililer iddialarda bulundu.

'HAVADAN KARAYA FÜZELER VE UÇAKSAVAR FÜZELERİ'

NBC News'a konuşan 3 ABD'li yetkili, Suriye'nin Hama ve Halep şehirlerindeki bir dizi askeri üsse yönelik operasyonlarını İsrail'in F-15 savaş uçaklarının düzenlediğini belirtti. Bu üslerin İran'ın silah sevk etmesinin sonrasında vurulduğunu öne süren ABD'li yetkililer, İran'ın iki hafta boyunca gönderdiği silahlar arasında havadan karaya füzeler, uçaksavar füzeler ve hafif silahlar bulunduğu iddialarını dile getirdi.

Yöneticilerden ikisi, silahların Suriye'deki askeri üslere İran kara kuvvetleri tarafından İsrail'e yapılacak olası saldırıda kullanılmak üzere sevk edildiğini öne sürdü.

Daha önce yerel medya, Hama ve Halep şehirlerinde en az 3 askeri üsse yönelik saldırılarda İran Devrim Muhafızları'na bağlı 26 Şii savaşçının hayatını kaybettiğini bildirmişti.

İran yerleştiği üslerin vurulduğu iddialarını yalanlarken Suriye hükümeti herhangi bir açıklama getirmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal