ABD'li Sosyoloji Uzmanı: Korkarım Bir İç Savaşa Gidiyoruz

Siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterileri ABD'yi iç savaşın eşiğine getirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Amerikalı sosyoloji uzmanı Profesör William Robinson, "Korkarım bir iç savaşa gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

04.06.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-11:47) ABD'li Sosyoloji Uzmanı: Korkarım Bir İç Savaşa Gidiyoruz

Geçtiğimiz hafta ABD'de yaşanan ırkçılık olayı ülkeyi iç savaşın eşiğine getirdi. Afro - Amerikan George Floyd'un polis şiddetine maruz kalması ve sonrasında hayatını kaybetmesi ülkede ırkçılığı yeniden gündeme getirdi ve bu sefer protestoların dozu çok sert oldu. Eylemler şiddetini artırarak devam ederken, konuyla ilgili olarak Kaliforniya Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Profesör William Robinson, "Bir Amerikalı olarak gerçek şu ki faşizmin uçurumuna hiç bu kadar yakın olmadık. Bir iç savaşa gitmekten korkuyorum. Bu kelimeyi hiç de kolaylıkla kullanmıyorum." dedi.

"SAVAŞIN HATLARI ÇİZİLİYOR"

Ülkedeki coronavirüs krizinin, milyonlarca insanı politik kayıtsızlıktan uyandırdığını belirten Robinson, "İşçiler arasında radikalleşme var. Yeni bir dayanışma duygusu yaşanıyor. Adeta savaşın hatları çiziliyor. Toplumsal huzursuzluk belirginleşiyor." dedi.

Robinson, "George Floyd’un polisler tarafından soğukkanlılıkla öldürülmesi şu anda gerçekleşen protestoların katalizörü oldu. Tetikleyiciden başka bir şey değil. Ekonomik çöküş on milyonlarca insanı işsiz bıraktı. Acı çeken insan eşitsizlik seviyesinin farkına varıyor." şeklinde konuştu.

"PATLAYICI BİR ORTAM OLUŞTURDU"

Robinson, halk sağlığı sistemlerinin çöktüğünü vurguladı ve "Giderek daha yoğun sömürü seviyeleri, güvensizlik ve ölüm olayları. Bütün bunlar patlayıcı bir ortam oluşturdu." dedi.

Floyd'un ölümünde rol oynayan 4 polise karşı cinayet suçlaması ile bir duruşma yapılmasının anlık bir sakinleşme getirebileceğini belirten Robinson, "İnsanlar hala biliyor ki bu duruşma olsa bile tüm koşullar devam ediyor olacak. Sosyal kriz, ekonomik ve politik durum sakinleşme anlamına gelmeyecek." ifadelerini kullandı. Robinson, 5 ay içinde her şey olabilir diyerek sözlerini tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal