ABD'li Senatörlerin Coronavirüs Krizinde Haksız Kazanç Sağladıkları İddia Edildi

ABD Kongresinin iki üyesinin, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle meydana gelen finansal piyasalardaki çöküş öncesinde konumlarını kullanarak elde ettikleri bilgilerle haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

20.03.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-14:05) ABD'li Senatörlerin Coronavirüs Krizinde Haksız Kazanç Sağladıkları İddia Edildi

ABD basınında yer alan haberlere göre, Cumhuriyetçi Partinin Georgia eyaleti senatörü Kelly Loeffler, 24 Ocak'ta Senato Sağlık Komitesinde, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Direktörü Anthony Fauci ve Ulusal Alerji Enstitüsü başkanının da bulunduğu coronavirüse ilişkin düzenlenen toplantıya katıldı.

Loeffler, toplantıda öğrendiği bilgiler ışığında elindeki bazı hisse senetlerini sattı.

Eşi, New York Borsası Başkanı olan Loeffler, toplantının düzenlendiği gün elinde bulundurduğu Resideo Technologies isimli şirketin 50,001 ile 100,000 dolar değerindeki hisse senetlerini sattı. Satıştan kısa zaman sonra firmanın değeri yüzde 50'den fazla düştü.

Bunun dışında Loeffler, evden çalışma yazılımları üzerine çalışan Citrix firmasından 100,000 ile 250,000 dolar değerinde hisse satın aldı. Bunun ardından bu firmanın hisselerinde ciddi artış yaşandığı görüldü.

Loeffler, New York Borsa Başkanlığına geldiğinde 500 milyon dolarlık servetiyle kongrenin en zengin üyesi haline gelmişti.

CUMHURİYETÇİ SENATÖRDEN BÜYÜK MİKTARDA HİSSE SATIŞI

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD Senatosu İstihbarat Komitesinin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Kuzey Carolina Senatörü Richard Burr da konumu sayesinde coronavirüse ilişkin edindiği özel bilgi üzerine ABD Borsasının düşüşe geçmesinden önce şubat ayının ortalarında kendisi ve eşine ait 628 bin dolar ile 1,72 milyon dolar değer aralığındaki hisseleri sattı.

Bu tutardaki hisselerin, Burr'un 2016'dan şimdiye kadar sattığı en yüksek sayıdaki hisse senedi olduğu öğrenildi.

Kongre üyelerinin öğrendikleri gizli bilgileri kullanarak ticari faaliyetlerine yasak getiren yasa, 2012 yılında ABD Meclisinden geçmişti. Burr, yasaya karşı oy kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal