ABD'li Senatör Geri Çekilme Hakkında Konuştu: Yavaşlıyoruz

ABD'li senatör Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine Suriye'den geri çekilme süreci ile alakalı bilmediği şeyler anlattığını ve söz konusu çekilmede şu an da yavaşlamaya gidildiğini belirtti.

31.12.2018-11:36 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-11:31) ABD'li Senatör Geri Çekilme Hakkında Konuştu: Yavaşlıyoruz

ABD'li senatör Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine Suriye'den geri çekilme süreci ile alakalı bilmediği şeyler anlattığını ve söz konusu çekilmede şu an da yavaşlamaya gidildiğini belirtti. ABD'de Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından buluştuğu gazetecilere açıklamalar yaptı.

Graham ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi ile ilgili, "Başkan ve (ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph) Dunford ile görüştükten sonra ilerleyeceğimiz yön hakkında daha önce hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Galiba akıllı davranıp işleri yavaşlatıyoruz. Başkanın başkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma hedefini gerçekleştirmenin en iyi yolunu tekrar değerlendirmek amacıyla bir duraklama sürecinde bulunduğumuzu düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Graham, Trump'ın Irak'taki kuvvetlere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği zaman bölgedeki komutanların kendisine DEAŞ'ın tamamen

yok edilmediğini söylediğini ve olayın farkında olmasını sağladıklarını ifade ettiğini açıkladı.

''TRUMP SÖZ VERDİ, DAEŞ’İ BİTİRECEK’’

Daha önce Trump'ın Suriye'den geri çekilme kararı vermesini olumsuz karşılayan Graham, ‘’Başkan bana bilmediğim birçok şey anlattı. Şu anda Suriye hakkında çok daha iyi hissetmemi sağladı. DEAŞ'ın tamamen bitirileceğinin sözünü verdi. Henüz o noktada bulunmuyoruz fakat bu işi bitireceğine söz verdi." ifadelerini kullandı.

Graham, "Trump, Suriye'den söz konusu olan geri çekilmede şunları sağlamış olacak: Bir, DEAŞ tamamen yok edilecek; iki, İran boşalan yerleri sahiplenemeyecek. Üç, Kürt yandaşlarımız korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu hedeflerin gerçekleşmesi hakkında komutanlarımız ve müttefiklerimizle birlikte çalışıyor." dedi.

TÜRKİYE WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ’NDEN YANIT

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Graham'ın sözlerindeki "Kürt müttefikler" ifadesine sert bir tepki gösterdi.
Graham'ın paylaşımına yanıt veren Kılıç, "Sayın Senatör, Kürt müttefiklerimiz ifadesini kullanırken emimim ki YPG/PYD'ye kastediyorsunuz. Siz, YPG/PYD ile PKK arasında inkar edilemez emir komuta ilişkisini Washington'daki herkesten daha iyi biliyorsunuz ve aynı zamanda bunu kamuya siz kendiniz ifşa ettiniz." sözlerini kullandı.

Kılıç sözlerine şu şekilde devam etti:

"Eğer ABD'nin Suriyeli Kürtler konusunda bir endişesi bulunyorsa Türkiye'nin gün gibi ortada yaptıklarını örnek alın. Biz, YPG/PYD'nin ve Suriye rejiminin kıyımından kaçan 300 bin Suriyeli Kürt'e ev sahipliği yapmaktayız. Suriyeli Kürtlerin güvenliğini tehlikeye sokacak olan şey Başkan Trump'ın vizyoner kararının ardından atılacak adımlardan ziyade stratejik bir hata olarak YPG/PYD/PKK'ya şimdiye kadar verilen gereksiz askeri destek olacaktır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal