ABD'li Müslümanlardan Yahudilere Vicdanlı Yaklaşım

ABD'nin iki Müslüman grubunun Pittsburgh sinagogunun hayatta kalan kurbanları için oluşturduğu bir yardım fonu girişiminde yaklaşık 80.000 dolar topladı.

29.10.2018-16:06 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-16:03) ABD'li Müslümanlardan Yahudilere Vicdanlı Yaklaşım

Cumartesi günkü ABD'nin iki Müslüman grubunun Pittsburgh sinagogunun hayatta kalan kurbanları için oluşturduğu bir yardım fonu girişiminde yaklaşık 80.000 dolar topladı. İki ABD'li Müslüman grup tarafından düzenlenen LaunchGood'da başlatılan bağış kampanyası, altı saat içinde 25.000 dolar, bir gün sonra 50.000 dolar topladı ve şimdi de 100.000 dolar hedefliyor. CelebrateMercy ve MPower Change gruplarının getirdiği fonlar, Cumartesi günü Pittsburgh'da gerçekleşen Hayat Ağacı sinagogunda yaralanan kurbanların kısa vadeli ihtiyaçlarına gidecek.

Gruplar ortak bir açıklamada, "Biz, inancımızın bize bildirdiği gibi kötülüğe iyilikle karşılık vermek istiyoruz ve eylem yoluyla güçlü bir şefkat mesajı göndermek istiyoruz. Bu kampanya aracılığıyla, Yahudi ve Müslüman topluluklarından Amerika'da bu tür bir nefret ve şiddete yer olmadığını belirten bir mesaj göndermeyi umuyoruz" dedi. "Bunun, bu olaydan hiç şüphesiz sarsılmış olan Yahudi-Amerikan toplumuna bir güvenlik ve huzur duygusu getirmesi için dua ediyoruz." dedi.

Robert Bowers adında bir silahlı adam Cumartesi günü Tree of Life sinagoguna ateş açıp 11 kişiyi öldürmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyı "kötü bir kitle katliamı" olarak nitelendirerek "saf kötülük" ve "hayal edilemez bir şey" olarak nitelendirdi. Başkan, kurbanları anmak için şahsen Pittsburgh'a gideceğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal